Javni poziv pripadnicima ciljane skupine za sudjelovanje u projektu ZAŽELI - prevencija institucionalizacije

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU ZAŽELI – prevencija institucionalizacije

PROJEKT „ZAŽELI I OSTANI“

 zazeli

Ovime pozivamo: STARIJE OSOBE (65+godina) 

da se prijave ukoliko su zainteresirane, da se kao korisnici uključe u navedeni projekt.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj projekt će provoditi na području: GRADA OZLJA, OPĆINE KAMANJE, OPĆINE ŽAKANJE I OPĆINE RIBNIK.

UVJETI uključivanja su idući:

Starije osobe (65+ godina):

Žive u samačkom, dvočlanom kućanstvu ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina,

Mjesečni prihodi za samačka kućanstva za mjesec prosinac 2023. godine ne prelaze  –   980,26 €

Mjesečni prihodi za dvočlana kućanstva za mjesec prosinac 2023. godine ne prelaze  – 1.633,76 €

Mjesečni prihodi za višečlana kućanstva za mjesec prosinac 2023. godine ne prelaze – 2.450,64 €

Istovremeno ne koriste sljedeće usluge: usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj.

Obrazloženje:

Temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2021-2027., ZAŽELI – PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE, od 19. prosinca 2023. godine korisniku bespovratnih sredstava Hrvatskom Crvenom križu Gradskom društvu Crvenog križa Ozalj odobren je projekt „Zaželi i ostani“ (SF.3.4.11.01.0310).

Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ ima za cilj povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi. Projektom je predviđeno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama (65 i više godina) i u trajanju od 30 mjeseci, počevši sa veljačom 2024. godine.

Kako se Prijaviti?

Svi zainteresirani  koji zadovoljavaju navedene uvjete morat će osigurati dokaznu dokumentaciju kojom to potvrđuju:

  • Preslika osobne iskaznice, putovnice ili dokumenta jednake ili slične vrijednosti iz kojeg je nedvojbeno moguće utvrditi identitet i dob sudionika (OSOBE STARIJE OD 65 GODINA)
  • Potvrda Porezne uprave o dohotku
  • Izjava pripadnika ciljne skupine o broju članova kućanstva (obrazac preuzeti OVDJE ili osobno u Crvenom križu Ozalj)
  • Popunjeni Obrazac za iskaz interesa za sudjelovanjem (obrazac preuzeti OVDJE ili osobno u Crvenom križu Ozalj)

!!! Popunjavanjem obrasca svaki zainteresirani pripadnik ciljne skupine upoznat je da se njegovi osobni podaci prikupljaju i obrađuju u svrhu izrade i podnošenja projektnog prijedloga, provedbe postupka dodjele bespovratnih sredstava, sklapanja i izvršavanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, provedbe revizije postupka odabira, postupka dodjele bespovratnih sredstava i izvršenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava te u svrhu provođenja vrednovanja provedbe Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“ te da se za druge potrebe neće koristiti.

Nakon prijave temeljem ovog Poziva, Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj službeno će zatražiti Potvrdu/Izjavu Hrvatskog zavoda za socijalni rad da osoba ne koristi slijedeće usluge – uslugu pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj i čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.

Preuzete i ispunjene obrasce i ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je predati najkasnije do 16. veljače 2024. godine do 16:00 sati ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

U slučaju potrebe dodatnih pojašnjenja nazovite na broj 047/295-276.

Projekr financira Europski socijalni fond + kroz program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027. 

esf op ucinkoviti ljudski potencijali logo horizontalni boja rgb

 

preuzmi     


Ispis